top of page
Search

Πρέπει να αποφεύγουμε την τηλεόραση, όταν τρώμε; Και αν ναι, γιατί;


Μελέτες έχουν δείξει, πως η παρακολούθηση τηλεόρασης και γενικότερα μιας οθόνης, παράλληλα με την κατανάλωση γεύματος, οδηγεί τόσο σε υπερκατανάλωση τροφής, όσο και σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές.


Πιο αναλυτικά, η παρακολούθηση τηλεόρασης, ταυτόχρονα με κάποιο γεύμα, αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασυνείδητη κατανάλωση τροφής.


Η ασυνείδητη κατανάλωση τροφής με τη σειρά της, επιφέρει την καθυστέρηση εμφάνισης κορεσμού, όπως επίσης και τη μεγαλύτερη κατανάλωση ποσότητας φαγητού από αυτή που πραγματικά χρειαζόμαστε.


Οι διαφημίσεις φαγητών από την άλλη, παίζουν επίσης καταλυτικό ρόλο, μιας που

αυξάνουν την επιθυμία μας για τέτοιου είδους προϊόντα, ιδιαίτερα τις ώρες που απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση.

Πρώτα στην κατηγορία ζήτησης παρατηρούνται τα προϊόντα πλούσια σε ζάχαρη, ακολουθούν τα προϊόντα πλούσια σε κακά "trans" λιπαρά και τέλος, τα αλμυρά προϊόντα.

Η κατανάλωση τους γίνεται αβίαστα, αλόγιστα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη ή λιγούρα. Αναλογιστείτε, πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να καταναλώσετε μια ολόκληρη σοκολάτα, ή ένα σακουλάκι πατατάκια...χωρίς να το καταλάβετε, επειδή ήσασταν αφοσιωμένοι σε αυτό που βλέπατε;


Την επόμενη φορά που θα γευματίσετε με την οικογένειά σας, προτιμήστε να κλείσετε την τηλεόραση και να κουβεντιάσετε κάτι όλοι μαζί. Σύντομα θα δείτε πως, η μεταξύ σας σχέση θα αλλάξει, το φαγητό θα γίνει πιο νόστιμο και θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα.


Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου τώρα.



Tania L. EasyFit Rehab Instructor IBBFA Barre Instructor Level 1,2,3,PrePostNatal Barre Eclipse Instructor ISSA Certified Nutritionist ISSA Certified Personal Trainer.


5 views0 comments
bottom of page