top of page
Search

❌ Καταρρίπτοντας τον μύθο #νο6: Για να επιτύχω τον στόχο μου, πρέπει να θυσιάσω ό,τι μου αρέσει.❌


Πήγαινε γυμναστήριο, φάε πρωτεΐνη, απέφυγε τους υδατάνθρακες, διέγραψε την πίτσα, μπέργκερ και γλυκά από το λεξιλόγιό σου και θα έχεις τέλειο σώμα...αυτή είναι η πεποίθηση που κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στο νου των ανθρώπων, που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Η αλήθεια όμως απέχει πολύ από την παραπάνω άποψη.

Δεν πρέπει να σταματήσεις να απολαμβάνετε τη ζωή σου επειδή θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Αντίθετα, μπορείς να τα έχεις όλα με μέτρο, χωρίς να φτάνεις στα άκρα. Αν πιστεύεις ότι επιτρέπεται να καταναλώνεις το «κακό φαγητό» την ημέρα του "cheat", ποια είναι η διαφορά του να τρως το Σαββατοβραδο 10 κομμάτια πίτσα, αντί για ένα κομμάτι κάθε μέρα; Τι είναι καλύτερο;

Επίσης, φράσεις όπως, "cheat day" ή "cheat meal" έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν σε επεισόδια υπερφαγίας. Εξηγώντας, οι άνθρωποι τείνουν να περιορίζουν το διατροφολόγιο τους σε λαχανικά,, φρούτα και πρωτεΐνη, πίνουν πολύ νερό και αποφεύγουν τα γλυκά.

Αν ακολουθήσουν αυτό το μοτίβο για αρκετό καιρό, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη γυμναστική, μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν «διαταραχές υπερφαγίας». Υπό άλλες συνθήκες, αυτοί οι άνθρωποι συνήθιζαν να καταναλώνουν οτιδήποτε τους προσφέρει ικανοποίηση.

Τώρα, μόνο και μόνο επειδή ο εγκέφαλός τους έχει χαρακτηρίσει το φαγητό ως καλό και κακό, επιτρεπόμενο και απαγορευμένο, θα καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες φαγητό και ποτό, χωρίς μέτρο, λόγω της στέρησης. Υπάρχει λοιπόν νόημα να υποφέρεις από Δευτέρα έως Παρασκευή, θέλοντας να φας λίγη σοκολάτα, λέγοντας στον εαυτό σου ότι δεν κάνει και ταυτόχρονα το Σαββατοκύριακο να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου; Αν δώσεις στον εαυτό σου ότι θέλει, με μέτρο, θα τον δεις να κατακτά κάθε στόχο και σκοπό που έχεις θέσει! Θέλεις περισσότερη βοήθεια; Επικοινώνησε μαζί μου τώρα!

Tania L.

EasyFit Rehab Instructor

IBBFA Barre Instructor Level 1,2,3,PrePostNatal

Barre Eclipse Instructor

ISSA Certified Nutritionist

ISSA Certified Personal Trainer.

17 views0 comments
bottom of page