top of page
Search

To DNA σου δεν είναι το πεπρομένο σου. Το DNA μπορεί να αλλάξει.


Το 2000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα, με στόχο την κατανόηση της γενετικής και εάν αυτή μπορεί να αλλάξει ή όχι, από έναν καθηγητή ακτινολογικής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke.


Ο κ. Randy Jirtle επέλεξε να πειραματιστεί πάνω σε ένα ζευγάρι παχιά κίτρινα ποντίκια γνωστά στους επιστήμονες ως ποντίκια agouti. Τα ποντίκια Agouti είναι γνωστά για το ιδιαίτερο γονίδιο τους - το γονίδιο agouti - καθώς τα κάνει να είναι χοντρά, κίτρινα, χνουδωτά και με προδιάθεση για καρκίνο και διαβήτη.

Με απλά λόγια, ήταν καταδικασμένα να πεθάνουν.


Στο εργαστήριο, άρχισε να τους ταΐζει πράσινες σαλάτες...Μόνο πράσινες σαλάτες...

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ζευγάρι των ποντικών μεγάλωσε και το θηλικό έκανε μωρά. Τα μωρά γεννήθηκαν, λεπτά, μικρά και καστανά. Τα κίτρινα ποντίκια μετά απο λίγο πέθαναν λόγω των διαφορετικών ασθενειών με βάση το DNA τους.


Πως εγινε αυτο?

Οι πράσινες σαλάτες έχουν κάτι που ονομάζεται «δότης μεθυλίου» και αυτός είναι ο λόγος που το DNA άλλαξε.

Αυτό αποδεικνύει πως με ό,τι κι αν έχεις γεννηθεί, δεν είναι το πεπρωμένο σου. Κάθε σκέψη που κάνεις, κάθε μπουκιά που τρως και κάθε βήμα που κάνεις, αλλάζει την έκφραση των γονιδίων, αλλάζει τον τρόπο που ολόκληρο το σώμα μιλάει στον εαυτό του και αλλάζει το πεπρωμένο σου. Γράφεις δηλαδή, το δικό σου σενάριο.


Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς αν φας θα φας μια σαλάτα ή όχι, κάνε το. Αγάπησε και ένταξε τις σαλάτες στην καθημερινή σου διατροφική συνήθεια. Ξόδεψε χρήματα στον μανάβη και αγόρασε διάφορες σαλάτες και χόρτα.

Κάντε τη ζωή σου καλύτερη :)


Χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια;

Επικοινώνησε μαζί μου τώρα.


Τάνια Λ.

ISSA Διαπιστευμένη Διατροφολόγος

ISSA Διαπιστευμένη Personal Trainer.

25 views0 comments
bottom of page