top of page
Search

❌Καταρρίπτοντας τον μύθο #νο13: Αν θέλεις να χάσεις βάρος, κάνε αερόβια προπόνηση.❌



Οχι! Δεν χρειάζεται να κάνετε αερόβια άσκηση, αν θέλετε να χάσετε βάρος.


Αν σας αρέσει η αερόβια άσκηση, μπορείτε να την προσθέσετε ως μέρος της προπόνησής σας, αλλά σταματήστε να σκέφτεστε ότι θα χρειαστείτε 60 λεπτά στον διάδρομο ή στο ελλειπτικό μηχάνημα συστηματικά και πως είναι η μόνη σας επιλογή.



Η προπόνηση με βάρη, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα σε σχέση με την αερόβια. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γυμναζόμαστε με βάρη, συνεχίζουμε να καίμε θερμίδες ακόμα και 72 ώρες μετά την προπόνηση μας.


Η διαδικασία αυτή ονομάζεται EPOC (=υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση), και είναι αυτό που οι άνθρωποι γενικά αναφέρουν ως «διαδικάσια μετά το κάψιμο».


Η προπόνηση με βάρη θα κάνει το σώμα σας να φαίνεται πιο δυνατό, πιο αδύνατο, πιο ελκυστικό, θα δείτε το ποσοστό λίπους σας να μειώνεται, τα ρούχα σας να εφαρμόζουν καλύτερα και τη διάθεσή σας να βελτιώνεται.


⏬⏬


Είτε επιλέξετε αερόβια, είτε βάρη, έχετε στο μυαλό σας πως θα πρέπει να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα, δηλαδή να κάνετε διατροφή.

Όσο και να προσπαθείτε με τρέξιμο, άλμα, κολύμπι, καθίσματα, πιέσεις στον πάγκο, αν δεν μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες, δεν θα πετύχετε κάτι.


Να θυμάστε πάντα 💡 70% διατροφή 30% άσκηση.💡


Εάν ο προπονητής σας, σας πει ότι χρειάζεστε 60 λεπτά αερόβια χωρίς τίποτα άλλο, απλώς αναζητήστε άλλον, μιας και δεν ξέρει τι λέει.


Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου τώρα.


Τάνια Λ.


ISSA Διαπιστευμένη Διατροφολόγος

ISSA Διαπιστευμένη Personal Trainer.

8 views0 comments
bottom of page