top of page
Search

Κάνω άπειρες επαναλήψεις κοιλιακών ασκήσεων και δεν βλεπω αποτέλεσμα. Τι φταίει;




Περνάς ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή και τις διάφορες μηχανές αναζήτησης, ψάχνοντας την χρυσή απάντηση στο ερώτημα σου. Βλέπεις τρυγύρω στην παραλία όλες αυτές τις κορμάρες και αναρωτιέσαι... "μα καλά, τι τρώνε; πόση ωρα κάνουν γυμναστική;"

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε σώσουν και θα σε κάνουν να σταματήσεις να ψάχνεις και να αρχίσεις να πράττες!


  1. Ο λόγος που δεν κάνουν την εμφάνιση τους οι κοιλιακοί δεν ειναι άλλος απο το περιττό λίπος! Για να δεις την γράμμωση που ονειρεύεσαι, πρέπει να ρίξεις τα επίπεδα του λίπους στο σώμα σου (σε συνολικό επίπεδο).

  2. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στους κοιλιακούς. Στην πραγματικότητα, γύμνασε όλο σου το σώμα για να δεις και το ποσόστο λίπους να μειώνεται δραστικά.

  3. Π(ι)ές το νερό, νεράκι! Υπάρχει καλύτερο πράγμα απο το νερό; ενυδατώνει, διώχνει τις τοξίνες, βοηθά στην απώλεια λίπους, κόβει την όρεξη. Πολλές φορές, τυχαίνει να έχουμε λανθασμένο αίσθημα πείνας και στην πραγματικότητα απλά δειψάμε.

  4. Περιόρισε τα γλυκά και τα τρανς λιπαρά. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια! Η συχνή τους κατανάλωση τους οδηγεί σε κατακρατήσεις υγρών, σε εθισμό, στην αύξηση του σωματικού βάρους και εν τέλει σε παχυσαρκεία.

  5. Περιόρισε το αλκοόλ. Στο αλκοόλ βρίσκονται κρυμμένες οι θερμίδες! Να θυμάσαι πάντα ότι οσο πιο δυνατό είναι ένα αλκοολούχο ρόφημα, τόσο περισσότερη είναι η περιεκτικότητα του σε ζάχαρη!

  6. Κοιμήσου λίγο παραπάνω.. και δώσε στον οργανισμό σου την δυνατότητα να ξεκουραστεί και να αναπλάσσει τους μύες που ταλαιπωρήθηκαν κατά την διάρκεια της άσκησης. Επίσης, η έλλειψη ύπνου και τα ακανόνιστα ωράρια σε κάνουν να πεινάς περισσότερο και οδηγούν σε επεισόδια υπερφαγείας.

  7. Βελτίωσε την διατροφή σου. Βάλε στην καθημερινότητα σου φρούτα, λαχανικά, καλά λιπαρά και συχνά γεύματα. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις την κινητήρια ώθηση στον μεταβολισμό σου ώστε να αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

  8. Κράτα ημερολόγιο! Δεν σου λέω να γίνεις εμμονικός και να καταγράφεις το κάθετι που καταναλώνεις αλλά μια συνολική εικόνα θα σε βοηθήσει να δεις περίπου πόσες θερμίδες καταναλώνεις ημερησίως

  9. Πρόσθεσε πρωτείνη στα γεύματα σου. Αυγά, γιαούρτι, γάλα, κοτόπουλο είναι μερικά απο τα τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να μείνεις χορτάτος για περισσότερες ώρες αλλά συνάμα, να κάψεις περισσότερες θερμίδες!




Τάνια Λ.


ISSA Certified Nutritionist


ISSA Certified Personal Trainer.


21 views0 comments
bottom of page