top of page
Search

Tα καλύτερα είδη γυμναστικής κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης.


Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη, από την τόνωση της διάθεσής σας και τη βελτίωση του ύπνου έως τη δυνητική μείωση του κινδύνου διαβήτη κύησης και προεκλαμψίας.


Πλεονεκτήματα άσκησης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει, χωρίς υπερβολές, θαύματα!

Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι:

  • τονώνει τη διάθεση,

  • βελτιώνει τον ύπνο,

  • μειώνει τους πόνους και τους πόνους σας προετοιμάζει για τον τοκετό ενισχύοντας τους μυς και χτίζοντας αντοχή,

  • καθιστά πολύ πιο εύκολο να επανέλθετε σε φόρμα μετά τη γέννηση του μωρού σας.

  • Η έρευνα δείχνει ότι η προγεννητική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κύησης και προεκλαμψίας. Εάν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη κύησης, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση και να αποτρέψετε τις επιπλοκές.


Η άσκηση είναι τόσο ευεργετική που το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά στις υγιείς γυναίκες με χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνη να στοχεύουν να ασκούνται τουλάχιστον 20 έως 30 λεπτά την ημέρα με μέτρια ένταση τις περισσότερες ή όλες τις ημέρες της εβδομάδας.


Η ιδανική άσκηση:

  • βελτιώνει τους χτύπους της καρδιάς,

  • σας κρατάει εύκαπτη και ευλίγιστη

  • διαχειρίζεται την αύξηση βάρους,

  • προετοιμάζει τους μυς σας να χειριστούν τις σωματικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης και της περιόδου μετά τον τοκετό χωρίς να προκαλείται αδικαιολόγητο σωματικό άγχος για εσάς ή το μωρό.Πάντα να συμβουλεύεστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Εάν έχετε το πράσινο φως για γυμναστική, φροντίστε να ακούσετε το σώμα σας. Μην το παρακάνετε – σταματήστε εάν πονάει κάτι ή αισθάνεστε άβολα.


Ασφαλείς κανόνες και είδη γυμναστικής.


Πολλά γυμναστήρια και προσωπικοί γυμναστές προσφέρουν μαθήματα γυμναστικής σχεδιασμένα ειδικά για έγκυες γυναίκες και μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση για την ασφαλή άσκηση. Οι παρακάτω δραστηριότητες είναι συνήθως ασφαλείς για τις μέλλουσες μαμάδες, αν και ορισμένες από αυτές μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς καθώς πλησιάζετε την ημερομηνία του τοκετού.


1. Cardio για μέλλουσες μαμάδες.


Περπάτημα: Μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις για έγκυες γυναίκες, το περπάτημα σας κρατά σε φόρμα χωρίς να τρέμετε τα γόνατα και τους αστραγάλους σας. Είναι επίσης εύκολο να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε, δεν απαιτεί εξοπλισμό πέρα ​​από ένα καλό ζευγάρι υποστηρικτικά παπούτσια και είναι ασφαλές να το κάνετε και στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.


Κολύμβηση: Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι ειδικοί στη φυσική κατάσταση ενθαρρύνουν την κολύμβηση ως την καλύτερη και ασφαλέστερη άσκηση για έγκυες γυναίκες.

Η κολύμβηση είναι ιδανική γιατί ασκεί τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες (χέρια και πόδια), παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη, μειώνει το πρήξιμο και σας επιτρέπει να αισθάνεστε χωρίς βάρος παρά τα περιττά κιλά που κουβαλάτε. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γυναίκες με πόνο στη μέση.


Αερόβια άσκηση: Η αερόβια άσκηση δυναμώνει την καρδιά σας και τονώνει το σώμα σας. Και αν παρακολουθήσετε ένα μάθημα για εγκύους, θα απολαύσετε τη συντροφικότητα άλλων μελλοντικών μαμάδων και θα νιώσετε σιγουριά ότι κάθε κίνηση είναι ασφαλής για εσάς και το μωρό σας.


Χορός: Κάντε την καρδιά σας να δυναμώνει χορεύοντας με τις αγαπημένες σας μελωδίες στην άνεση του σαλονιού σας ή σε ένα ομαδικό μάθημα χορού. Αποφύγετε τις οτιδήποτε έχει σχέση με άλματα, ή στροβιλισμούς.


Τρέξιμο: Το να πάτε για τζόκινγκ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ασκήσετε την καρδιά σας και να χτίσετε αντοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ένταση του τρεξίματός σας εξαρτάται κυρίως από το αν είστε βετεράνος δρομέας ή αρχάριος. Εάν είστε αρχάριος, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με αργό ρυθμό σε πιο σύντομες διαδρομές πριν δημιουργήσετε σταδιακά διαδρομές διάρκειας έως και 30 λεπτών.


Ευελιξία και προπονήσεις αντοχής για μανούλες.


Προπόνηση με βάρη: Εφόσον λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις και χρησιμοποιείτε καλή τεχνική (που σημαίνει αργές, ελεγχόμενες κινήσεις), η προπόνηση με βάρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε και να δυναμώσετε τους μυς σας. Η αύξηση μυϊκής δύναμης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την ανύψωση του μωρού που θα κάνετε σύντομα!


Γιόγκα: Η γιόγκα μπορεί να διατηρήσει τον μυϊκό τόνο και να σας κρατήσει ευέλικτους με μικρή, έως καθόλου, επίδραση στις αρθρώσεις σας. Αλλά για να ασκήσετε την καρδιά σας, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μια βόλτα ή να κολυμπήσετε πολλές φορές την εβδομάδα.


Διατάσεις: Οι διατάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας ελαστικό και χαλαρό, καθώς και να αποτρέψετε την καταπόνηση των μυών. Προσθέστε διατάσεις στις καρδιαγγειακές σας ασκήσεις για να έχετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση.


 “Μια υγιής, χαρούμενη μητέρα είναι απαραίτητη για ένα υγιές και χαρούμενο παιδί. Σας εύχομαι τα καλύτερα".


Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γυμναστική στην εγκυμοσύνη στο νέο μου E- book:Tania L.

EasyFit Rehab Instructor

IBBFA Barre Instructor Level 1,2,3,PrePostNatal

Barre Eclipse Instructor

ISSA Certified Nutritionist

ISSA Certified Personal Trainer.

8 views0 comments

Comments


bottom of page